Excel za početnike

Tečaj je pogodan za kompletne početnike i sve koji žele ponoviti osnove programa, jer nam štedi najviše vremena u radu.

 • Gledano: 538

Paket uključuje:

 • Znanje
 • Ponavljanje
 • Test
 • Certifikat

Dijeli:

 • Naučit ćemo se osnovnim pravilima i operacijama, kao što su prelaz po radnoj površini, odabir i označavanje, rad s redcima.
 • Naučit ćemo se sastavljati i ispunjavati formule.
 • Počet ćemo s radnim listovima, mišem i prečicama.
 • Osnovno oblikovanje- oblikovat ćemo brojčane podatke, ćelije i tabele.
 • Upotrebljavat ćemo osnovne statistične funkcije i apsolutno podešavati ćelije.
 • Završni rad bit će tiskan i postavljen za tisak s oblikovanom glavom i nogom.
 • Na tečaju će se upotrebljavati Excel 2016, ali možete se priključiti svi sa Ecxelom 2012 i 2010.
 • Tečaj se prenosi u živo preko interneta, uz mogućnost gledanja isječka po samom tečaju. Na samom tečaju imate mogućnost postavljanja pitanja predavatelju. Ako ste zakasnili na tečaj, u videoteci vam je dostupan isječak.

Više informacija

Excel predstavlja moćan analitični i grafički alat, koji i više nego zadovolji kako osnovnog tako i naprednog korisnika. Unatoč velikoj popularnosti samog programa većina ljudi nije svjesna svih funkcionalnosti koje sam program pruža. 

Na ovom tečaju ćemo u šest sati pokušati predstaviti različite alate i funkcionalnosti koje Excel posjeduje i riješiti nekoliko praktičnih primjera. 

S stečenim znanjem bolje ćete se snaći u Excelu. Pojednostavit ćete si rad sa dokumentima, urediti ih i biti u mogućnosti predstaviti prikupljene rezultate na prijateljski i jednostavan način. Daljnji će rad biti lakši jer ćete biti svjesni onoga što vam program nudi.

 

Naša web stranica koristi kolačiće, koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti stranice.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna osnova

Osnova je regulirana Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, dalje u tekstu: ZEK). Gdje su defnirana pravila vezana uz korištenje kolačića, kao i tehnologije pristupa i pohranjivanja informacija, na računalima, te mobilnoj periferiji.

Što su kolačići?

Kolačići (HTTP cookie) su jednostavne tekstualne datoteke, odgovorne za pravilno funkcioniranje internet stranice, a služe za poboljšanje iskustva korisnika.

Kolačići uobičajeno sadrže preferirani jezik ili adrese, koje se pohranjuju u vašem pregledniku, svaki puta kada posjetite određenu internet stranicu. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje prikazivanje informacija prilagođenih Vašim potrebama.

Pored funkcije poboljšavanja korisničkog iskustva, namjena kolačića može biti različita. Mogu se upotrebljavati za analizu ponašanja ali i za prepoznavanje korisnika.

Vrste kolačića, koje koristimo na ovoj web stranici

1. Nužno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućuju korištenje bitnih komponenti, potrebnih za pravilno funkcioniranje internet stranice. Bez tih kolačića većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno, kao što su: prijava, kupovina...

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o ponašanju korisnika na internet stranici, kako bi se poboljšale komponentne iste (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Ovi kolačići ne prikupljaju podatke, putem kojih se može identificirati korisnik.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija, ime... koji pružaju napredne peronalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takve kolačiće načešće koriste marketinške i socijalne mreže (treće strane), kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost kampanje. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Kontrola kolačića

Korištenje kolačića isključivo ovisi o vama, a uvijek ih možete ukloniti iz povijesti preglednika. Isto tako, na većini preglednika, možete isključiti opciju spremanja kolačića kroz postavke.

Upravitelj kolačića

Housing Co. d.o.o.