Neverbalna komunikacija

Naučite kako čitati skrivene signale.

 • Gledano: 342

Paket uključuje:

 • Znanje
 • Ponavljanje
 • Test
 • Certifikat

Dijeli:

 • Osnove čitanja neverbalne komunikacije.
 • Osnove neverbalne signalizacije i ono što s njima komuniciramo.
 • Pojedinačni aspekti neverbalne komunikacije - geste, izrazi lica, orijentacija tijela.
 • Dinamika moći - kako „moć“ utiče na našu percepciju o nekome i kako to možemo iskoristiti u našu korist.
 • Samopouzdanje - kako se neverbalno manifestuje i kako neverbalni signali utiču na našu sliku o sebi.
 • Razumijevanje obmana i laži.
 • Glas - što komunicira i kako se može manipulirati u našu korist.
 • Upravljanje neverbalnom analizom snimaka.

Više informacija

Većina naše komunikacije je neverbalna. Zašto onda takav naglasak stavljamo na riječi?
U šesto satnom tečaju neverbalne komunikacije vidjet ćemo što komuniciramo tijelom i glasom te ćemo naučiti kako prilagoditi naš govor tijela.
Usredotočit ćemo se na pojedine dijelove neverbalne komunikacije i reći vam što komuniciramo s njima, što možemo komunicirati i što nam drugi govore.
Zavirit ćemo u međusobne odnose i kako moć utječe na njihovu dinamiku. Ovdje ćemo se dotaknuti samopoštovanja i neverbalnih pokazatelja. Neverbalna komunikacija također može poboljšati našu sliku o sebi!
Također ćemo brzo shvatiti percepciju obmane i laži i pokazati glavne neverbalne "izdajnike".
Sve ćemo to pojačati povremenim snimanjem, koje će se analizirati s već stečenim znanjem.

Naša web stranica koristi kolačiće, koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti stranice.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna osnova

Osnova je regulirana Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, dalje u tekstu: ZEK). Gdje su defnirana pravila vezana uz korištenje kolačića, kao i tehnologije pristupa i pohranjivanja informacija, na računalima, te mobilnoj periferiji.

Što su kolačići?

Kolačići (HTTP cookie) su jednostavne tekstualne datoteke, odgovorne za pravilno funkcioniranje internet stranice, a služe za poboljšanje iskustva korisnika.

Kolačići uobičajeno sadrže preferirani jezik ili adrese, koje se pohranjuju u vašem pregledniku, svaki puta kada posjetite određenu internet stranicu. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje prikazivanje informacija prilagođenih Vašim potrebama.

Pored funkcije poboljšavanja korisničkog iskustva, namjena kolačića može biti različita. Mogu se upotrebljavati za analizu ponašanja ali i za prepoznavanje korisnika.

Vrste kolačića, koje koristimo na ovoj web stranici

1. Nužno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućuju korištenje bitnih komponenti, potrebnih za pravilno funkcioniranje internet stranice. Bez tih kolačića većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno, kao što su: prijava, kupovina...

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o ponašanju korisnika na internet stranici, kako bi se poboljšale komponentne iste (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Ovi kolačići ne prikupljaju podatke, putem kojih se može identificirati korisnik.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija, ime... koji pružaju napredne peronalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takve kolačiće načešće koriste marketinške i socijalne mreže (treće strane), kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost kampanje. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Kontrola kolačića

Korištenje kolačića isključivo ovisi o vama, a uvijek ih možete ukloniti iz povijesti preglednika. Isto tako, na većini preglednika, možete isključiti opciju spremanja kolačića kroz postavke.

Upravitelj kolačića

Housing Co. d.o.o.